Rut-avdrag för städning

Vi får ofta frågor kring Rut-avdraget och vad som egentligen gäller för att kunna få RUT-avdrag på hemstädning, flyttstädning och andra städtjänster. Reglerna kring avdraget har ändrats ett flertal gånger sedan det infördes och senaste förändringen genomfördes 1 januari 2017. De grundläggande reglerna är nu följande:

Summa

Den summa som används för RUT-avdrag och den summa som används för ROT-avdrag slås samman och får årligen maximalt uppgå till 50 000 kr. Av denna summa får RUT maximalt stå för 25 000 kr. Har du fyllt 65 år är gränsen däremot att RUT får uppgå till 50 000 kr.

Den som är osäker på hur mycket RUT- eller ROT-avdrag som använts kan enkelt se det genom att logga in på ”Mina Sidor” på Skatteverket.se.

Mer “Rut-avdrag för städning”

#

Så blir hemstädningen roligare

Tycker du, som många, att det är tungt och jobbigt att städa? Vi bjuder på några tips som kan göra det lättare.

Ha riktigt bra städprodukter

Det behöver inte ta 20 minuter att skrubba bort fläckarna på korkmattan eller att få kastrullen ren. Många lägger allt för mycket tid på städningen just på grund av dåliga städprodukter.

Byt med varandra

Tycker du om att laga mat? Kanske tycker grannen om att diska, dammsuga och göra snyggt? Varför inte byta tjänsten ibland? Du lagar mat och gör i ordning en trevlig middag medan grannen gör snyggt hemma hos dig. En win-and-win situation som både gör det rent och snyggt och skapar en trevlig middagsstund.

Mer “Så blir hemstädningen roligare”

#