Så blir hemstädningen roligare

Tycker du, som många, att det är tungt och jobbigt att städa? Vi bjuder på några tips som kan göra det lättare.

Ha riktigt bra städprodukter

Det behöver inte ta 20 minuter att skrubba bort fläckarna på korkmattan eller att få kastrullen ren. Många lägger allt för mycket tid på städningen just på grund av dåliga städprodukter.

Byt med varandra

Tycker du om att laga mat? Kanske tycker grannen om att diska, dammsuga och göra snyggt? Varför inte byta tjänsten ibland? Du lagar mat och gör i ordning en trevlig middag medan grannen gör snyggt hemma hos dig. En win-and-win situation som både gör det rent och snyggt och skapar en trevlig middagsstund.

Tydliga platser

Använd lådor, galgar och skåp till att förvara dina saker. Det viktigaste är att det finns en tydlig struktur så du vet var sakerna ska läggas när städningen kommer igång.

Få med barnen

Många låter barnen sitta i soffan och titta på TV med städningen genomförs i hemmet. Men genom att få med barnen blir det betydligt roligare för alla. I början kanske det tar lite längre tid men med tiden kommer det gå betydligt snabbare. Framförallt ges tillfälle att umgås när man arbetar tillsammans.

Avslappning med en god bok…

Med en riktigt bra ljudbok kommer du önska att städningen tar lång tid….Du får egentid samtidigt som det blir fint hemma. Det enda som kan störa är när dammsugning ska genomföras. Men om du plockar, dammar och torkar golv kanske någon annan kan dammsuga medan du tar en välförtjänt paus och lyssnar vidare på boken utomhus.

Lite hjälp på traven?

Vi erbjuder en rad olika städtjänster som kan underlätta vardagspusslet. En del kunder önskar en höststädning eller vårstädning varje år och tar hand om resterande städning själv. Andra vill ha städhjälp löpande med hemstädning ett par gånger i månaden. Det finns vägar att gå för att göra städningen både enklare och roligare. En är att hoppa över den helt – och ta in hjälp.

Lycka till !

#
4 April, 2018